Дървен материал от www.emsien3.com

The best bookmaker bet365

The best bookmaker bet365

Menu

Podrška poslovanju >>Poduzetnički impuls 2014.

 

Podrška poslovanju  Poduzetničkog impulsa 2014

Podrška poslovanju, najavljeni Program poticanja poduzetništva i obrta - Poduzetnički impuls 2014., u veljači će ugledati svjetlo dana. 

 

Ukupni iznos bespovratnih sredstava bit će veći nego što je bio ukupno za 2012. i 2013. godinu što znači da će poduzetnicima biti na raspolaganju preko milijardu i sto milijuna kuna raznih potpora za njihove projekte i ulaganja. 

 

Prijaviti se mogu gotovo svi subjekti malog gospodarstva koji pozitivno posluju i imaju više od jednog zaposlenog, osim onih koji obavljaju primarnu proizvodnju poljoprivrednih proizvoda i ribarstvo, jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave, tehnološki parkovi, inkubatori i poduzetnički centri, obrazovne institucije i asocijacije poduzetnika, obrtnika i zadrugara. Imajući na umu izdašnost ovogodišnjeg Poduzetničkog impulsa, za očekivati je da potpore za mikro poduzetnike i obrte do devet zaposlenih iznose do 250.000 kuna, a za one sa više zaposlenih i do 1,500.000 kuna. 

 

Prihvatljive projektne aktivnosti uključuju: 

 

Ulaganja u unaprjeđenje poslovanja;

 

ulaganja u unaprjeđenje proizvodnje;

 

ulaganja u razvoj novih proizvoda/usluga;

 

ulaganja za izlazak na nova tržišta;

 

ulaganja u razvoj i nabavu novih tehnologija koje dovode do unaprjeđenja proizvodnje i stvaranja nove vrijednosti;

 

ulaganja u povećanje proizvodnih kapaciteta;

 

ulaganja u ekološki prihvatljiviju i energetski učinkovitiju proizvodnju;

 

razvoj računalne opreme, sustava i programskih rješenja;

 

razvojna istraživanja za stvaranje novog proizvoda, poslovnog modela, usluge i/ili procesa;

 

primjena znanja u proizvodnim procesima;

 

upravljanje i zaštita intelektualnog i industrijskog vlasništva;

 

uvođenje sustava upravljanja kvalitetom, normi i znakova kvalitete;

 

marketinške aktivnosti;

 

stručno osposobljavanje i obrazovanje te za

 

prilagodbu, prenamjenu i proširenje poslovnog/proizvodnog prostora. 

 

Projekti se ocjenjuju prema unaprijed određenim kriterijima, uzimajući između ostalog u obzir financijske i operativne kapacitete poduzetnika, relevantnost i važnost projekta, metodologiju, održivost, troškove i proračun aktivnosti te druge pokazatelje i poveznice. Samo dobro ocijenjeni projekti, koji prijeđu bodovni prag, biti će financirani. Kao i prošle godine, natječaji će biti otvoreni do iskorištenja sredstava, tj po principu ''first come-first serve“. 

 

Ministarstvo poduzetništva organiziralo je predstavljanje Programa za Grad Zagreb i Zagrebačku županiju koje će se održati u ponedjeljak 17. veljače, u 10 sati u prostorijama Ministarstva poduzetništva i obrta (Kino dvorana).

Obzirom na veliki interes poduzetnika za radionicu, Ministarstvo je osiguralo dodatni termin i to 3. ožujka u 10 sati, također u kino dvorani Ministarstva (Ulica grada Vukovara 78, Zagreb).

Prijaviti se možete elektronskim putem na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
">Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., a svi prijavljeni u narednih nekoliko dana će dobiti povratnu informaciju za koji, od dva termina, je prijava prihvaćena.

Izvor:Hka

 

na vrh članka