Дървен материал от www.emsien3.com

The best bookmaker bet365

The best bookmaker bet365

Menu

Dali bi Vas zadovoljilo 10 kvadrata stambenog prostora?

Studenti, dali bi Vas zadovoljilo 10 kvadrata stambenog prostora?

Vjerujemo da bi mnogi od nas, pristali na ovo..

01 pametno studentsko stanovanje4

 

 

 

Tengbom Ahitekti isprojektirali su ovu pristupačnu, ekološki pametnu, kako u pogledu dizajna, tako i izboru materijala stambenu jedinicu od samo 10 kvadrata.

Ključna pitanja koja bi zadovoljila studentske potrebe na održiv, pametan i pristupačan način, u izradi i dizajnu ove studentske jedinice, Tengbom je riješavao u suradnji sa studentima na sveučilištu Lund. Dok su u izradi projekta sudjelovali i proizvođač drveta Martinsons i tvrtka nekretnina AF Bostäder.

Stambena jedinica se trenutno prikazuje u Virserum Art muzeju. Dok će 2014.godine biti izrgrađene 22 jedinice u koje će se studenti moći useliti.

03 pametno studentsko stanovanje2

Kako biste uspješno sagradili pristupačni studentski stan potrebno je inovativno razmišljanje i nova rješenja. Površina u svakoj jednici je smanjena sa sadašnjih 25 kvadrata na 10 kvadrata uz pravni pristanak. I unatoč smanjenju površine, ovaj istinski kompaktni stan nudi udoban kutak za spavanje u potkrovlju, kuhinju i kupaonicu.

04 pametno studentsko stanovanje1

virserum 3

Učinkoviti raspored uz korištenje lameliranog slojevitog drva kao građevinskog materijala, najam je smanjen za 50%, a ekološki utjecaji i ugljični dioksid također značajno smanjeni. Energetska učinkovitost je ključni problem pri dizajniranju nove zgrade. Odabir pravog materijala i proizvodnih metoda je od vitalnog značaja kako bi se smanjila emisija ugljičnog dioksida. Proizvodna metoda je izabrana zbog fleksibilnosti proizvodnje i zbog svoje tehnike montaže koja se može obaviti na licu mjesta da se smanji vrijeme izgradnje.

 

 

 Izvor: Tengbom

na vrh članka