Дървен материал от www.emsien3.com

The best bookmaker bet365

The best bookmaker bet365

Menu

ARHITEKTURA

Kuća list

Arhitektonski ured iz Mumbaia SJK Architects projektirao je ovaj obiteljski topli dom kojeg karakteriziraju betonske nadstršnice u obliku lišća.Kuća je smještena u obalnom gradu Alibaug u Indiji, a arhitektonski ured SJK je podijelio životni prostor kuće na pet prostorija koji se lepezasto širi oko centralnog dvorišta i velikog drveta.

kuća list graditeljstvo.hr

Betonske krovne nadstršnice, koje pridržavaju čelični stupovi, štite svih pet soba, koje uključuju četiri prostora okružena staklom i otvorenu dnevnu sobu koja graniči sa bazenom i jezercem punim ljiljana.

Više...

Najuža kuća na svijetu

Najuža kuća na svijetu

Najuža kuća na svijetu, Keret House, otvorena je krajem prošle godine, između zgrada u Varšavi, u Poljskoj.

worlds-thinnest-house-opens-27

Više...

Ovakvu zemunicu još niste vidjeli: Moderan dom pod zemljom

Projekt modernog doma zasnovan je na jednom od najstarijih tipova kuće – zemunicom.

zemunica 1

Prednosti kuće ispod razine tla je u očuvanje energije. Zimi čuvaju toplinu, dok ljeti ostaju hladne. Ovakav položaj je osnova za maksimalnu energetsku učinkovitost pogotovo kada je u kombinaciji sa integriranim učinkovitim sustavima za grijanje, ventilaciju i klimatizaciju. Upravo je takav i ovaj projekt.

Više...

Most u obliku petlje

 Tri studenta sa Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu , 2007. godine izradili su projekt mosta u obliku petlje.

Pet godina kasnije, doživjeli su i njegovu realizaciju.

Most u obliku petlje 1

Više...

Sportska dvorana pod zemljom

Srednja škola Gammel Hellerup nedaleko od Kopenhagena dobila je impresivnu dvoranu  za tjelesni odgoj.

Sportska dvorana pod zemljom

 

Renomirani arhitektonski biro BIG predstavio je javnosti svoj novi projekt u Danskoj. Riječ je o ukopanoj dvorani za tjelesni odgoj koja je se nalazi ispod dvorišta škole. Zahvaljujući sjajnom rješenju, na površini je dobijen prostor za druženje dok se pet metara ispod  zemlje  prostire moderna dvorana  za sportske aktivnosti.

Više...

Luksuz na Jadranu: Vila Golden Rays u Primoštenu

 Želite li ljetovati sa stilom?

Uputite se na Jadransku obalu, točnije na pola puta između Šibenika i Splita.

Tamo samo korak od mora, smještena je vila koja odgovara sigurno Vašim visokim zahtjevima.

 

architecture-Golden-Rays-Villa-600x399-1

 

Vila koja se prostire na 334 metra kvadratna, ima tri prostrane spavaće sobe, tri luksuzne kupaonice, veliku kuhinju i zajedničku dnevnu sobu.

Oblik građevine kao i odabir materijala, boja, opreme i namještaja čine ovu vilu veoma atraktivnom u turističkom smislu.

Sklad forme bez suvišnih elemenata i detalja, daju vili elegantnu notu koja se savršeno uklapa u krajolik Jadranskog mora.

Više...

Može li uže od ovoga? Kuća širine 2,7 metra

Izazov projektiranja kuća na malim parcelama u Japanu nije rijetkost. U mjestu Shiga, kuća širine svega 2,7 metara sagrađena je na dugom, a izuzetno uskom zemljištu.

uska-kuca

Kuća u vlasništvu mladog bračnog para je u osnovi dimenzija 2,7 x 27 metara. Unutarašnjost je projektirana kao jedan prostor u kojem se prostorije nastavljaju jedna na drugu. Pokraj bočnih prozora na standardnim visinama, pri dnu fasade su postavljani otvori u visini nogu. Prizemlje je rezervirano za kuhinju, dnevni boravak i dr. dok se na katu nalaze sobe. Na kraju hodnika se nalaze stepenice koje vode na drugi kat.

Više...

Lidija Niskoenergetska kuća

thumb2

 

 

U prizemlju kuće Lidija, projektirane kao četverosobni stan nalazi se dnevni dio s boravkom, blagovaonicom, kuhinjom i kupaonicom, dok se na katu nalaze tri spavaće sobe, kupaonica i terasa.

Više...