Дървен материал от www.emsien3.com

The best bookmaker bet365

The best bookmaker bet365

Menu

Zanimljivosti

Grijanje žljebova - sprečava smrzavanja, a ne topljenje već stvorenog leda!

grijanje žljebova graditeljstvo.hrSamoregulirajuća grijaća traka snage 36W/m kod 0oC polaže se jednostruko do širine žlijeba od 200mm. Preporuča se i montiranje u vertikale. Grijaća je traka samonosiva do 25m, pa nije potreban ovjesni pribor, koji smeta pri otjecanju vode.

Upravljanje grijaćim krugovima vrši se pomoću uređaja EMDR-10, koji u kompletu sadrži, osim kontrolne jedinice, i senzore vlage i temperature. Kontrolni uređaj uključuje grijaće trake ISKLJUČIVO kada je u žlijebu voda i kada je temp. okoline u zoni smrzavanja. Na taj se način postiže maksimalna ušteda energije. Inače, samoregulirajući grijači sami po sebi štede energiju. Naime, troše 36W/m kod 0 °C u hladnoj vodi, a samo 18W/m kod iste temp. u hladnom zraku. 

Zaključak: Svrha grijanja je sprečavanje smrzavanja, a ne topljenje već stvorenog leda!

Izvor: ELGRI .hr

 

 

Više...

Električno zamrzavanje umesto pražnjenja!

REMS Frigo 2 
Super brzo zamrzavanje cevnih instalacija do 2”. Bez podešavanja i regulacije. Kratko vreme zamrzavanja omogućuje velika snaga hlađenja npr. 3/4” čelična cev za samo 9 min*. Posebno kompaktne glave za zamrzavanje sa specijalno geometriski usavršenim utorima za prihvat stanovito različitih promera cevi (Patent EP 1 108 944, Patent US 6,434,952). Vrlo uske, samo 50 mm širine. Svugde primenjive, također na jako uskim mestima. Vrlo brza montaža. Sve
 veličine cevi od O 1/4–1” ili 15–35 mm se smrzavaju sa samo jednom glavom za zamrzavanje. Savitljiva posebno duga creva omogućuju veliki radni radijus. Zbog posebno uskih glava za zamrzavanje i creva za dovod rashladnog sredstva omogućen rad na skučenim mestima.Robustan i kompaktan rashladni uređaj, 230 V, 50 Hz, 430 W. Vrlo tih rad. Lak za prenos, samo 23 kg.

Električno zamrzavanje umesto pražnjenja

Više...

Strukturno blanjanje

Naime, u poduzeću Weinig razvili su novi postupak strukturiranja površine drva koji je do sada bio ograničen na četkanje na strojevima za četkanje ili brušenje.

strukturno bljanje graditeljstvo.hr

Više...

Usmjereno bušenje u tehnologiji »Pipe bursting«

 

Svima je poznato da je klasična obnova cjevovoda dugotrajna i neprijatna, posebice ukoliko uključuje obnovu ispod kolnika i tako za duži vremenski period onemogučava protok prometa, koji je u poslijednje vrijeme od životne važnosti. Nedaće te vrste našim načinom izvedbe radova nestaju – izvedba je vremenski kraća i zahtjeva manji prostor za radove.

shema grundo graditeljstvo.hr

Više...

Zračne toplinske pumpe – jednostavne i pristupačne

Zračne toplinske pumpe predstavljaju najjednostavnije pumpe – i za korištenje i za ugradnju. Osim toga one su i znatno jeftinije od ostalih tipova toplinskih pumpi. Ovdje ćemo pobliže upoznati način na koji ovakvi sustavi mudro iskorištavaju sveprisutan zrak iz okoliša zagrijanje i hlađenje željenog prostora.

toplinska-pumpa-zrak

Odabir toplinske pumpe ovisi o tome gdje se vaš dom ili poslovni objekt nalaze, te koje su vaše potrebe za grijanjem i hlađenjem. Jedno od rješenja predstavljaju i zračne toplinske pumpe –zrak/zrak i zrak/voda pumpe. Zračne toplinske pumpe omogućavaju efikasno grijanje i hlađenje željenog prostora, a posebno su pogodne ako se nalazite u toplijim krajevima. Ove pumpe su jednostavne za uporabu i ne zahtijevaju veliki trošak niti prilikom ugradnje. Pravilno instalirana, ovakva pumpa može dati i do tri puta više toplinske energije u usporedbi sa električnom energijom koju potroši. Kako? Podsjetimo se, toplinska pumpa jednostavno premiješta toplinu, za razliku od zastarjelih sustava grijanja koji rade na principu izgaranja goriva.

Više...

GoSleep - spavajuća kapsula

"GoSleep"!!

Najnoviji izum u umjetnosti je zasigurno spavajuća kapsula (GoSleep) koja je predstavljena svijetu od Abu Dhabi zrakoplovne kompanije (ADAC) . Spavajuća kapsula ima klizni zatvarač koji vas ne štiti samo od vanjskog svijetla, buke i gužve, već vam pruža najvišu razinu privatnosti.  

ADACs-Sleeping-Pod-4-610x404

Više...

Londonski živi zid

 

Londonski živi zid

 

Rubensov hotel Palace u Londonu od prošlog mjeseca je dom najvećem živom zidu u britanskoj prijestolnici. Bujni živi zid na fasadi luksuznog hotela sa preko 10 000 biljaka projektirao je Gary Grant. 

01 london-largest-livingwall1

 

Robusni živi zid ne pruža samo posjetiteljima da uživaju u tom vertikalnom vrtu, nego pomaže i u čišćenju zagađenog zraka jer privlači gladne oprašivače poput pčela i leptira.

Više...