Дървен материал от www.emsien3.com

The best bookmaker bet365

The best bookmaker bet365

Menu

Toplinska izolacija od celuloznih pahuljica - TRENDISOL

Toplinska izolacija od celuloznih pahuljica - TRENDISOL 1
 
Visokokvalitetna toplinska i zvučna izolacija od celuloznih vlakana. Izrađuje se od sitno mljevenog novinskog papira, kojem se dodaje borova sol. Borova sol je i prirodni konzervans zbog čega je TRENDISOL izolacija otporna na plijesan i insekte. Ujedno, ukoliko u izolaciju uđe miš ili puh, ona mu isušuje tjelesnu vlagu te ga dehidrira. Izolacija je u razasutom stanju te se ugrađuje uz pomoć cijevi i stroja. Ugrađena izolacija dobiva se u obliku ploče koja tijesno prianja svakoj konstrukciji. S obzirom da je glavna sirovina TRENDISOL izolacije drvo, ima odličan učinak i ljeti što znači da u potkrovnim stanovima više ne trebate velike potrošače – klima urađaje. U kombinaciji s EKO NATUR paropropusnom folijom, Trendisol uravnotežuje i mikro klimu prostora.
 
Toplinska izolacija od celuloznih pahuljica - TRENDISOL 2
 
OPIS PROIZVODA:

SPREČAVA GUBITAK TOPLINSKE ENERGIJE
Toplinska provodljivost 0,039 W/mK omogućuju minimalne toplinske gubitke, no u usporedbi s drugim toplinskim izolacijama, Trendisol omogućava mnogo više. Zbog visoke specifične topline od 2110 J/kgK i težine od 50 do 60 kg/m³, dostiže izuzetno dug fazni pomak prolaska topline što omogućava bolju toplinsku stabilnost objekta, te sukladno tome i manju potrošnju toplinske energije. U ljetnom periodu i u kombinaciji s Agepan pločama od drvene vune ne trebamo klima uređaje (velike potrošače) te time štedimo energiju i tijekom ljeta.

POBOLJŠAVA MIKRO KLIMU PROSTORA
Ima sposobnost preuzeti i podnijeti vodenu paru koja se ne  kondezira, već se raspoređuje po cijeloj površini/debljini izolacije. Takve sposobnosti imaju samo organski prirodni materijali.

BOLJA PROTUPOŽARNA I ZVUČNA ZAŠTITA
Zbog tjesnosti materijala i dodane borove soli, tijekom požara ne dolazi do prodora svježeg zraka kao kod negorivih izolacija u pločama. Važno je i prisustvo borove soli koja izlučuje kristalnu tvar te sprečava širenje požara a ujedno i štiti nosivu drvenu konstrukciju.

PRIMA ČAK DO 40% VLASTITE TEŽINE VODENE PARE
Trendisol izolacija jako dobro propušta vodenu paru, otpor difuziji vodene pare je µ = 1. U praksi to znači da para kroz materijal prolazi gotovo bez otpora, te se zbog toga vlaga u izolaciji izvanredno brzo suši. U usporedbi s drugim izolacijama može primiti više vodene pare (do 40% vlastite težine), te se ta težina raspoređuje po cijeloj poršini i debljini materijala. Usprkos tom, Trendisol i dalje ne mijenja oblik te ne gubi izolacijsku sposobnost.

JEDNOSTAVNA I BRZA UGRADNJA
Materijal ugrađujemo pomoću posebnog stroja, sistemom upuhivanja, te se na početku određuje debljina i gustoća željene izolacije. Time se postiže jednakomjerno raspoređivanje materijala po cijeloj površini zida, krova ili poda. Izolacija čvrsto prianja uz površinu te postaje kompaktna. Ugrađena izolacija kasnije ne usjeda, već dobiva oblik kompaktne ploče.
Izolacija se upuhuje u prostor između sekundarne oplate i paropropusne folije. Time se postiže povoljna mikroklima u prostora.
U usporedbi sa mineralnom vunom štedi čak 26,4% više toplinske energije (www.cellulose.org/Colorado study)

SPREČAVA PROPADANJE DRVENE KONSTRUKCIJE
Trendisol izolacija od celuloznih pahuljica može u usporedbi s ostalim prirodnim izolacijama primiti otprilike jedanput više vlage (vodene pare). U usporedbi s mineralnom vunom može primiti čak od 4 puta više vlage.  Njegova struktura nakon prihvata od čak 40% vlage (u odnosu na njegovu težinu) i dalje ostaje na dodir suha.
Mineralna (staklena, kamena) vuna i umjetni materijali ne mogu preuzeti višak vodene pare, zato taj višak preuzima drvena konstrukcija. Z ugradnjom izolacije od celuloznih pahuljica Trendisol, voda se raspoređuje po debljini i površini kako drveta tako i celoloznih pahuljica. Kako celulozna izolacija Trendisol u usporedbi s drvetom može primiti više vodene pare, time štiti drvenu konstrukciju od prekomjernog navlaživanja. Na taj način celulozna izolacija u normalnim uvjetim uravnotežuje vlažnost drvene konstrukcije, a u kombinaciji s paropropusnom folijom pomaže postizanju optimalne vlažnosti zraka u prostoru.

NE GORI, NEMA PLIJESNI, SPREČAVA ULAZ INSEKTIMA, MIŠEVIMA I SL.
Trendisol izolaciji od celuloznih pahuljica se dodaje borova sol koja je prirodni impregnator od nametnika, plijesni i vatre. U dodiru s vatrom se kristalizira čime se stvara sloj drvenog ugljena koji sprečava dotok kisika. Zbog toga je celulozna izolacija trajan materijal. S obzirom da bez poteškoća prima vlagu, životinjama poput miševa isušije tjelesnu vlagu te ih dehidrira. Time se sprečava da se miševi i druge životinje naseljavaju u celuloznoj izolaciji, te da si tamo stvaraju gnijezda. Naravno, potrebno im je i fizički spriječiti ulaz u izolaciju.
 
LJETI SPREČAVA PREGRIJAVANJE
Celuloza je sastav drveta te kad drvo gori bez straha ga možemo držati u ruci 20 cm sa strane od plamena ili žeravice, bez obzira na to da strana koja gori ima više od 300 stupnjeva. To dokazuje da topline kroz drvo i prirodne materijale prolazi sporije nego kroz kamen (kod kamene i staklene vune, sirovina je kamen). Krov izoliran s 25 cm celulozne izolacije Trendisol doseže 10 h faznog pomaka prolaska topine. Preporuča se barem 12 sati, što postižemo sa debljnom od 30 cm. Ukoliko kao sekundarni pokrov koristimo Agepan ploče, potrebna je manja debljina izolacije. Zbog duljeg faznog pomaka topline grijanje ćete koristiti mnogo manje te ćete smanjiti korištenje energije.

Za krov, zidove i podove
Trendisol se može koristiti u različitim dijelovima kuće: u krovovima, zidovima, suhomontažnim podovima, predgradnim zidovima, drvenim stijenama, kao dodatna izolacija na unutarnjoj strani zidova od drveta. Koristiti se u novogradnjama, dogradnjama, adaptacija, svugdje gdje trebate uštedu i toplinsku izolaciju.
Ugrađena izolacija ima oblik kompaktne ploče i ne usjeda
Celulozna izolacija se ugrađuje u razasutom (rastrasenom) stanju s posebnim strojem koji celulozne komadiće kroz cijev šalje do građevinskog elementa putem uz pomoć zračnog toka. Nakon ugradnje nastaje kompaktna ploča točno po mjeri prostora, koja tijesno pristaje samoj konstrukciji. Ugradnja je jednostavna, brza te ne šteti zdravlju. Upuhavanje izolacije od celuloznih pahuljica uz pomoć posebnog stroja, vrši izučen i iskusan izvođač.

 

Toplinska izolacija od celuloznih pahuljica - TRENDISOL 3

 

 

 

Toplinska izolacija od celuloznih pahuljica - TRENDISOL 4

 

Izvor: zelena-gradnja

 

 

na vrh članka