Дървен материал от www.emsien3.com

The best bookmaker bet365

The best bookmaker bet365

Menu

Strukturno blanjanje

Naime, u poduzeću Weinig razvili su novi postupak strukturiranja površine drva koji je do sada bio ograničen na četkanje na strojevima za četkanje ili brušenje.

strukturno bljanje graditeljstvo.hr

 

Radi se o tzv. postupku strukturnog blanjanja koji se izvodi na gornjem ili donjem vretenu (moguće i na više vretena) četverostrane blanjalice. Naznačena prirodna struktura može se razlikovati po dubini strukturiranja, naznačenosti, tijeku itd. Jasno da su se odmah pojavile i sumnje da bi ponovljivost uzorka mogla uništiti prirodni izgled i strukturu drva. No, kod strukturnog blanjanja profilirna se glava na Weinigovoj blanjalici pomiče lijevo-desno po slučajnom uzorku kojeg generira sustav za upravljanje četverostrane blanjalice. To nam osigurava unikatnost svakog obratka, dakle i prirodni 'look and feel' konačnog proizvoda.

strukturno bljanje graditeljstvo.hr

Strukturno blanjanje u najvećoj se mjeri koristi za proizvodnju namještaja i zidnih te podnih obloga i zasigurno će proširiti ponudu drvnih proizvoda. Ta revolucionarna novost predstavlja i mogućnost za drvoprerađivačka poduzeća koja traže nove putove na zasićenom tržištu.

Izvor: intercet

 

 

Poslijednja izmjena danaSrijeda, 15 Siječanj 2014 10:15
na vrh članka